Lesjöfors vervaardigt en levert technische veren en gebogen- en gestempelde onderdelen van draad of bandmateriaal voor medische wegwerpproducten, medische apparatuur en hygiëneproducten in de medische industrie.

Hiervoor beschikt Lesjöfors over verschillende productiefaciliteiten over de hele wereld die over de nodige expertise en uitrusting beschikken voor uw medische projecten. Ongeacht de hoeveelheid en de toepassing van deze hoeveelheid, biedt Lesjöfors innovatieve oplossingen voor fabricage, reinheid, verpakkingen en automatiseringen.

Lesjöfors kan haar hoge kwaliteitsnorm in de medische technologie bereiken door haar ultramoderne productiefaciliteiten en productietechnologie, een uitgebreid productieassortiment en het gebruik van de nieuwste laboratoriumtechnologie en gecertificeerde normen.

Injecties voor toediening van geneesmiddelen

Automatische injecties, apparaten voor het toedienen van geneesmiddelen of peninjecties maken gebruik van drukveren, torsieveren, veren met constante kracht, krachtveren, rolveren en gestempelde- en gebogen onderdelen. Afhankelijk van het ontwerp en de toepassing.

Het gebruik van technische veren garandeert een exacte dosering van het geneesmiddel en een hoge mate van veiligheid voor de gebruiker. Lesjöfors biedt geautomatiseerde fabricageoplossingen voor economische grootschalige productie, waarbij rekening wordt gehouden met reinheidseisen en standaard- of speciale verpakkingen. Bij de productie van deze veren maken zij gebruik van de nieuwste cameratechnologie om ervoor te zorgen dat het fabricageproces in overeenstemming is met de toleranties van de veren.

Naast de technische reinheid is Lesjöfors ook vertrouwd met de vereisten voor organische en biologische reinheid op het gebied van de medische technologie.

Inhalatoren en pompsprays

Afhankelijk van het ontwerp worden drukveren en gebogen- en gestanste onderdelen gebruikt voor inhalatoren en pompsprays op medisch gebied. De eisen aan technische-, organische- en biologische zuiverheden zijn hier bijzonder hoog.

Daarom vervaardigt Lesjöfors deze producten onder speciale reinheids- en hygiënevoorwaarden. Lesjöfors biedt een complete reinheidsketen van de keuze van geschikte materialen, fabricageprocessen, verpakkingsconcepten tot restvervuilingsanalyses. Lesjöfors is een full-service provider voor haar productportefeuille en behandelen alle stadia van de waardeketen.

 

Injectiespuiten

Injectiespuiten voor medische technologie maken hoofdzakelijk gebruik van drukveren. Ontgrendelings- en terugtrekmechanismen van veiligheidsspuiten of naaldschermen worden gestuurd door veertechnologie. Afhankelijk van de toepassing en de specificatie configureert en berekent Lesjöfors de optimale materiaalsoort en veerconstructie.

In principe worden roestvrijstalen materialen in verschillende materiaalkwaliteiten en oppervlakteafwerkingen gebruikt. Aan het begin van een project houdt Lesjöfors rekening met alle factoren, zoals veerafscheiding, reinheidseisen en serieproductieverpakking, alsmede de verdere verwerking van de veer in het eindassemblageproces.

Bloedafname en infuustechnologie

Eén van de nieuwste en meest gebruikelijke manieren van veneuze bloedafnamen en infusie is via vlindernaalden. Om onbedoelde overdracht van infecties als gevolg van prikaccidenten te voorkomen, worden vlindernaalden vaker uitgerust met een naaldretractiesysteem of naaldbeschermer.

Het terugtrekken van de naald wordt geregeld door een veer. Op het gebied van medische technologie voor bloedafname werkt Lesjöfors met de hoogste eisen op het gebied van technische, organische of biologische reinheid. Lesjöfors bereikt dit door speciale ruimtelijke omstandigheden en geautomatiseerde productie van veren.

Diagnose- en laboratoriumapparatuur

Evenals de verscheidenheid van onze veren, stempels en gebogen onderdelen, zijn de toepassingen op het gebied van diagnostische en laboratoriumapparatuur in de medische technologie vrijwel onbeperkt. Voorbeelden voor het gebruik van onze veren zijn toepassingen op het gebied van radiologie (MRT), prikapparatuur en bloedglucosemeters.

Lesjöfors beschikt over apparatuur dat op het gebied van de medische technologie ook bij uitstek geschikt is voor middelgrote en kleine productiepartijen. Haar deskundigheid op het gebied van veertechnologie voor diagnostische en laboratoriumapparatuur bestrijkt het gehele productontwikkelingsproces, van de vervaardiging van proefstukken tot de serieproductie.

 

Medische apparatuur

Technische veren, gebogen onderdelen, gestempelde onderdelen en gasveren zijn niet meer weg te denken uit de medische technologie. Deze worden gebruikt in een grote verscheidenheid van toepassingen in kleine, middelgrote en grote hoeveelheden.

Voorbeelden van het gebruik van de producten van Lesjöfors zijn drukveren voor ziekenhuisbedden, krachtveren voor klimhulpmiddelen, constante krachtveren voor het uitbalanceren van röntgenapparatuur, gestempelde onderdelen voor patiënten-transportwagens, constante krachtveren voor automatische valdetectiesystemen, draad-buig onderdelen voor prothesen, gebogen onderdelen voor gehoorbescherming, en nog veel meer.

 

Medische hygiëne producten

De eisen op het gebied van hygiëne worden steeds belangrijker. Lesjöfors levert aan klanten in de medische technologie, cosmetica en sterilisatie. Haar technische veren spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid van de hygiëneproducten. Naast de eisen op het gebied van reinheid spelen ook de precisie en de levensduur van haar veren een belangrijke rol. Toepassingen voor medische hygiëneproducten zijn onder meer zeepdispensers, dispensers van ontsmettingsmiddelen, dispensers van papieren handdoekjes, dispensers van geurstoffen en diverse toepassingen in de cosmetica. Lesjöfors kan mede dankzij haar vestigingen in Europa, Azië en de VS voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en leveringsprestaties.