Al snel na het einde van WOII werd door een tweetal medewerkers van Stork ingezien dat er een groot tekort aan toeleveranciers van onderdelen was ontstaan, zo ook van metalen draadcomponenten als technische en industriële veren. Hier op inspelende richtten zij Verenfabriek de Spiraal op en vestigden zich in een klein schuurtje naast de woning van één van hen.

Jaren later werd de overstap gemaakt naar een heuse fabriek aan de Industriestraat op het industrieterrein “Twentekanaal Noord”. Op deze locatie groeide de verenfabriek verder uit tot een regionaal bekende leverancier van veren en draadproducten.

Ook werden de werkzaamheden uitgebreid door de komst van (CNC gestuurde) machines. Mede hierdoor werd de productielocatie te klein en werd er uitgekeken naar nieuwe huisvesting. Dit werd gevonden in de nieuwbouw op industrieterrein Twentekanaal-Zuid. Daar werd het CNC gestuurde machinepark enorm uitgebreid en ook professionalisering en automatisering grepen om zich heen. Op deze locatie is in 2002 ook zusterbedrijf Tribelt BV opgericht.

In 2015 is vervolgens de overstap gemaakt van Hengelo naar Haaksbergen om daar nieuwe mogelijkheden te faciliteren zodat ambities verder waargemaakt kunnen worden.