Naast de daadwerkelijke productie kunnen wij als service een breed scala van aanvullende diensten verzorgen. De meest voorkomende diensten worden hieronder nader uiteengezet. Mocht u vragen hierover hebben, of zou u graag willen weten of een andersoortige dienst ook als service geleverd kan worden, neem dan contact op met ons team zodat wij met u de mogelijkheden kunnen bespreken.

Oppervlaktebehandelingen

De producten die we vervaardigen zijn voor een groot deel gemaakt uit blank staal of blank verenstaal. Als deze producten niet worden voorzien van een beschermlaagje zal corrosie (zoals roestvorming) geleidelijk zijn intrede doen. Ook vanuit esthetisch oogpunt kan het soms wenselijk zijn de producten te voorzien van een oppervlaktelaag. Daarbij kunnen we denken aan diverse technieken zoals “in-oliën” of invetten, verchromen, (ktl-)lakken, (poeder)coaten, glasparelstralen, elektrolytisch polijsten of een vorm van verzinken (thermisch, elektrolytisch, geel, blauw).

Testen & Inspectie

Naast de standaardcontroles door de machine-operator en de collega’s van expeditie, zoals beschreven in ons kwaliteitshandboek, is het mogelijk om producten nader te inspecteren. Daarbij valt te denken aan uitgebreide controles op maatvoering, we hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om producten tot op 1 micrometer nauwkeurig te meten. Met onze testbanken is het daarnaast mogelijk om de veerconstante van een veer te controleren. Verder is het nog mogelijk om zeer specifieke testen, controles en/of inspecties uit te (laten) voeren, daarbij valt te denken aan duurtesten, treksterktecontroles en scheurvormingsonderzoek.

Graveren

Traceerbaarheid van componenten is steeds vaker een vereiste. Voor De Spiraal is dit geen probleem. Met een eigen graveerlaser kunnen producten duidelijk en blijven gekenmerkt worden met een eigen unieke code. Ook is het mogelijk een logo of korte tekst te laten graveren in uw producten. Laser graveren is zowel mogelijk bij onbewerkte producten als bij producten die een oppervlaktebehandeling (bv gelakt of gecoat) hebben gehad. Daarbij dient wel in ogenschouw te worden genomen dat de oppervlaktelaag ter plekke van de gravering uiteraard dunner is geworden.

Documentatie

Door de steeds verder toenemende eisen op gebied van kwaliteit en traceerbaarheid is het voor onze klanten soms wenselijk om bij het product documentatie te ontvangen. Daarbij valt als eerste te denken aan het materiaalcertificaat van de draad waaruit het product gemaakt is. Ook is het natuurlijk mogelijk -en zelfs wenselijk- om van de tests en inspecties zoals hierboven genoemd documenten te maken zoals meet- en testrapporten. Voor nieuwe producten bestaat er verder de mogelijkheid om op een systematische wijze een “First Article Inspection” uit te voeren welke gedocumenteerd wordt in een “First Article Inspection Report”. Dit kan een rapportage conform ons eigen sjabloon zijn maar vaker komt het voor dat de klant haar eigen format aanlevert waarin deze rapportage gevoerd wordt.

Labelling

Herkenbaarheid van uw toeleveringen is essentieel. In de huidige logistieke wereld is het van belang dat producten op de juiste manier gecodeerd worden. Onze leveringen worden standaard voorzien van een etiket met daarop gegevens als uw bestelnummer en ons ordernummer. Het is echter ook mogelijk de gegevens op dit etiket aan te passen en nader geschikt te maken voor de logistieke wensen van onze klant. Het is zelfs mogelijk om uw artikelnummer als barcode op deze etiketten te krijgen!

Emballage

Er zijn enorm veel mogelijkheden om producten te verpakken. De meest eenvoudige manier is om producten als stortgoed in (pallet)dozen te verpakken. Aan de andere kant is het zelfs mogelijk om veren “clean-room” te laten verpakken. Onze klanten bepalen hoe zij het product aangeleverd willen zien, wij zorgen ervoor dat het op die manier gebeurd.

Fulfilment

Het begrip fulfilment is veelomvattend. Wij beschouwen het als de ultieme manier van ontzorgen van onze zakenrelaties. Daarmee bedoelen we dat wij voorraad voor de klant aanhouden en beheren. Daarbij kunnen we zelfs zover gaan dat u als klant het verzendadres opgeeft en dat wij de producten rechtstreeks en eventueel neutraal verpakt naar de eindklant versturen.